Uteköket on Mauritz Larsson Stormgaardin uutuus, joka käsittelee ulkokeittiön kaikkia osa-alueita. Olipa kyse sitten grilliruoan, avotulen äärellä, kuopassa, puu-uunissa tai hiiligrillissä kokkaamisesta, kaikki on käsitelty. Kirjassa on runsaasti erilaisia reseptejä ja Simon Bajadan kauniita kuvia.
Kustantaja kirjoittaa näin:
Vain tulen, hiilloksen ja savun avulla voit luoda maukkaita makuelämyksiä rustiikkisessa ulkokeittiössä, joihin tuskin kiiltävin huipputekninenkään keittiö pystyy. Ilman nykyaikaisia laitteita, kuten höyryuunia ja induktiokeittimiä, käy ilmi, että tuli, hiilipedit, keittokuopat ja hidas savustaminen voivat tuoda esiin raaka-aineiden ainutlaatuiset ominaisuudet.
Mauritz Larsson Stormgaard näyttää kirjassa, miten voit grillata vihanneksia hitaasti kokonaisina, savustaa luumuja, kermaviiliä, hehkuttaa munakoisoa ja kypsennellä lampaansydämiä nopeasti suoraan nuotion päällä. Hän kokkaa maassa, käyttää rustiikkisia puuhelloja lättyihin ja hitaasti kypsyviin muhennoksiin sekä kylmä- että kuumasavustaa kotitekoisessa savustimessa. Ruoanvalmistus voi olla hidasta tai nopeaa, korkealla tai matalalla lämmöllä ja eri etäisyyksillä nuotiosta. Se, mitä voidaan pitää rajoituksina, avaa sen sijaan aivan uudenlaisen ruoanlaittotavan niille, jotka pitävät ulkona kokkaamisesta.
Vihannesten viljelijänä ja kokkina Mauritz seuraa luontevasti kasvien kiertokulkuja ja valmistaa luovia ruokia siitä, mikä on parasta juuri sillä hetkellä. Kirjan noin 60 reseptissä on myös viljelykikkoja, sesonki-ideoita ja vinkkejä sopivista tarvikkeista.