Samarkand on jo pitkään ollut populaarikulttuurin symboli unelmalle jostakin fantastisesta. Tässä kirjassa tästä uskomattoman vanhasta kunnasta, Uzbekistanin toiseksi suurimmasta kaupunkikeskuksesta, on tullut myös Keski-Aasian tarjoaman monikulttuurisen kulinaristisen moraalin symboli ja valttikortti. Kautta aikojen muuttoliikkeet ovat kulkeneet täällä kuin silkkitien pysäkillä, ja vaikutteita on tullut maailman kaikista kolkista ja kulttuureista. Kirjoittajat auttavat meitä tutustumaan keskiaasialaiseen ja kaukasialaiseen keittiöön kotikokille sopivassa mukautuksessa. Tässä on Uzbekkien, tadžikkien, venäläisten, turkkilaisten, korealaisten, kaukasialaisten ja juutalaisten reseptejä ja oppaita ruokakomeron varustamiseen. Luvut on jaettu yhteisiin pöytiin, keittoihin, paistettuun lihaan ja kebabiin, lämmittäviin ruokiin, pilafiin ja ploviin, lisukkeisiin, leipiin ja taikinaan, juomiin ja jälkiruokiin. 200 reseptin joukossa ovat aprikoosi- ja punalinssi-keitto, Chapli Kebab tomaattirelissillä, Rosh Hashanah Palov barrikaanin, granaattiomenan ja kvittenin kera sekä kaikki alueen tärkeät leivät. Lisäksi joitakin kulttuurisia, historiallisia ja ajankohtaisia kertomuksia siitä, miten keittiö on muotoutunut ja miten nautinnollista on matkustaa ympäri aluetta.
Paino: 1,0 kg
Koko: 21,5 × 2,4 × 26,5 cm
Muoto: Kovakantinen
Sivuja: 224
Kieli: englanti
ISBN: 9780857833273
Kieli: englanti