Pektinex on erikoistunut entsyymi, joka hajottaa pektiinirakenteita. Sitä käytetään tyypillisesti mehunvalmistuksessa tai nesteiden kirkastamiseen kuiduista. Pectinexillä on useita ainutlaatuisia sovelluksia modernissa ja molekyyligastronomiassa ja sekoituksessa. Sitä voidaan käyttää sitrushedelmien kuorimiseen ja fileoimiseen ilman veistä, jolloin lopputulos on täydellinen. Sitä voidaan käyttää myös pektiinin poistamiseen hedelmämehuista ja siidereistä suodatuksen ja maun parantamiseksi.
Käyttö:
Fruitpalojen kuorimiseen: Laita/ upota 250 g hedelmäpaloja (esim. appelsiiniviipaleita) 250 ml:aan vettä ja lisää 2,5 ml Pectinexiä. Sekoita seosta ja peitä astia ilmatiiviisti. Aseta jääkaappiin 48 tunniksi tai kypsennä sous vide 40°C:ssa 30 minuutin ajan. Poista segmentit seoksesta ja tarjoile.
Pektiinin poistamiseksi hedelmämehusta: lisää 2,5 ml Pectinexiä 1 000 ml:aan hedelmämehua (0,25 %). Lepää 20 minuuttia huoneenlämmössä. Siivilöi siivilän läpi.
Säilytys: Säilytä kuivassa, viileässä tilassa ja poissa suorasta auringonvalosta. Käytä 1 kuukauden kuluessa avaamisesta ja säilytä avattu pakkaus jääkaapissa.
Ainesosat: Glyseroli, vesi, polygalakturonaasi, kaliumkloridi, pektiinilyaasi.