Tämä kimalteleva valtikka on ammattikeittiöiden salainen ase ympäri maailmaa.
Jos olet joskus miettinyt, kuinka ravintolat onnistuvat kerta toisensa jälkeen kypsentämään lihan, kalan ja leivonnaiset täydellisesti – vastaus on usein vaatimaton kakkutikku. Lämpömittari antaa tarkkoja, mutta etäisiä lukuarvoja – kakkutikku taas kutsuu kokkaamaan vaistonvaraisesti, käyttämään aisteja ja syventämään yhteyttä ruokaan. Oppimaan, miltä medium rare tuntuu – ei vain, mitä digitaalinen anturi kertoo. Jos pidät tästä taistelumiekasta huolta, et ehkä koskaan tarvitse uutta kakkutikkua.
Muoto
Kakkutikku, joka ei sula, katkea tai hajoa. Noyau on valmistettu kestävästä japanilaisesta teräksestä – paljon sopivampi materiaali kuin valmistajien usein käyttämä polyuretaani. Muotoilussa on otettu vaikutteita cocktailtikuista, joita löytyy Kioton baareista ja antiikkiliikkeistä. Noyaun pää on litteäksi stanssattu ja muistuttaa painotettua plektraa; pohjasta se on puristettu, jotta varsi pysyy tukevasti paikallaan. Kärkeä on terävöitetty, jotta se muistuttaa hammastikkua ja liukuu helposti lihan, kalan, kakun ja vihannesten läpi vahingoittamatta rakennetta, kuitua tai murua.