Mutta hyvä kahvi ei ole vain oikeaa keittotekniikkaa. Aivan kuten tee tai viinipullo, kahvi on juoma, jonka maku ja laatu vaihtelevat valtavasti riippuen alalajista, alkuperästä ja siitä, miten se sitten kerätään, käsitellään, paahdetaan ja lopulta valmistetaan. Tässä kirjassa seurataankin kahvia alkuperästä valmiiseen kuppiin ja opetetaan, miten saat kustakin lajikkeesta ja alkuperästä irti parhaan mahdollisen maun.
Mutta sen tavoitteena on myös lisätä tietoisuutta kaikista niistä käsistä, joiden kautta kahvipavut ovat kulkeneet ennen kuin ne lopulta päätyvät kuppiinne, ja siitä, miten päätökset todella vaikuttavat ihmisiin. Kahvin maailmanmarkkinahinta ei ole noussut sitten 1970-luvun, ja kahvista ovat maksaneet ne ihmiset, jotka sitä itse asiassa tuottavat. Jotta voisimme siis todella nauttia hyvästä kahvista, meidän on alettava olla valmiita maksamaan siitä enemmän."
Joanna Alm on kolminkertainen ruotsalainen mestari kahvinpaahtamisessa, ja hän on sijoittunut kahvinpaahtamisen maailmanmestaruuskilpailuissa toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi. Hänen osaamisensa ja tinkimättömän lähestymistapansa ansiosta hänen yrityksestään Drop Coffee on tullut tyylikäs ja kansainvälisesti tunnustettu paahtimo. Joanna vierailee vuosittain kaikkien tuottajiensa luona varmistaakseen sekä laadun että sen, että heille maksetaan heidän työstään.
Julkaisupäivä 2019-05-25
160 sivua
ISBN 9789127156234
Tanskalainen osa
Kieli: ruotsi