- Terveellisestä Himalajan suolasta valmistettu suolakivi, 29 x 21 x 4 cm
- Suolakivelle tarkoitettu pidike
- Kahdella liekillä varustettu poltin
Tietoa suolakivestä
Suolakivi on valmistettu 100-prosenttisesti luonnollisesta kristallisuolasta, joka on peräisin Himalajan vuorilta. Kivi on täysin luonnollinen - sen valmistuksessa ei ole käytetty kemikaaleja tai muita lisäaineita. Kiven avulla voit lisätä ruokaan ihanan suolaisen maun tavalla, joka on sekä tyylikäs että käytännöllinen! Sitä voi käyttää sekä kylmiin että kuumiin valmisteisiin.
Lämmitettävää suolakiveä voi käyttää ruokapöydässä pienten kala- tai lihapalojen kypsentämiseen.
Suolakiveä voi lämmittää eri tavoin, ja se pitää lämpötilan noin 20 minuuttia.
Suola toimii tarttumattomana pintana, joten ruoan kypsentäminen kiven päällä on erittäin helppoa.
- BBQ/kaasugrilli
Aloita suolakiven lämmittäminen matalassa lämpötilassa. 30 minuutin kuluttua lämpöä voidaan lisätä ja noin 45 minuutin kuluttua kivi on käyttövalmis. - Uuni
Suolakiveä voi käyttää myös uunissa, mutta sitä ei saa esilämmittää, sillä silloin on olemassa suolakiven halkeamisvaara. Nosta lämpö 60 °C:een ja nosta sitten lämpötilaa 20 minuutin välein 1 tunnin ajan. Maksimilämpötila: 180°C.
Jäähdytetty suolakivi
Pane suolakivi pakastimeen, ja noin 30 minuutin kuluttua se on valmis tarjoiltavaksi carpaccion, sushin tai sashimin päälle. Myös kylmät jälkiruoat voidaan tarjoilla jäähtyneen suolakiven päällä.
Hoito
Suolakiven jäähdyttyä se on huuhdeltava ja kuivattava huolellisesti. Suolan antibakteeristen ominaisuuksien ansiosta pesuainetta ei tarvita. Liika vesi aiheuttaa kiveen kasvavia halkeamia, eikä sitä siksi saa koskaan laittaa astianpesukoneeseen. Anna suolakiven kuivua huolellisesti ennen seuraavaa käyttöä (noin 24h). Lisätietoja: Suola sulaa 800°C:ssa.