Olemme päättäneet keskittyä kolmeen erityyppiseen makeiseen, joiden ainesosaluettelossa on melko paljon yhteisiä nimittäjiä.
Ensimmäisenä on hyytelökarkki, jonka hyytelöimisaineeksi olemme vaihtaneet liivatteen, jotta se sopisi kaikille. Oikean lämpötilan ja Karragenan Kappan avulla voidaan saavuttaa erittäin miellyttävä lopputulos, ja makua voidaan vaihdella loputtomasti laajan makupisaravalikoimamme ansiosta.
Klassinen vaniljatoffee on joulun aikaan ehdoton valinta! Karamelli voi olla uskomattoman maukas, jos se on hyvin tehty, mutta tämäkin on sovitettavissa kaikille sopivaksi. Kookoskerma lisää kermaista täyteläisyyttä ja hyvää makua myös. Popcorn-pisarat ovat vaihtoehtoisia, mutta mielestämme ne tuovat niihin hieman lisäulottuvuutta, ja jos ei muuta, on hauska saada vieraat arvaamaan, mitä siinä on!
Kolmas resepti on klassinen Pâte de fruit. Mannermaisempi ja klassisempi joulukarkki, jonka olemme valinneet päärynöistä. Se voidaan valmistaa kaikenlaisista hedelmistä, mutta se saattaa vaatia muutoksia pektiini- ja sokerimäärään.
Tästä pakkauksesta löydät kaikki jouluherkkujen erikoisainekset, ja ne ovat korkealaatuisia. Tavallisia ruokakaappitarvikkeita on täydennettävä itse. Niille, jotka haluavat makupisaroita tai väriä, niitä on saatavana myös erikseen (käytä vesiliukoista väriä näissä resepteissä). Muita hyödyllisiä tarvikkeita ovat silikonimuotti, tarkka vaaka ja luotettava lämpömittari.
Pakkaus sisältää:
1000 g glykosoosisiirappia
100 g karrageenia Kappa
100g pektiiniä
100g omenahappoa
25g Vaniljajauhetta
Hyytelökarkki
100g sokeria150g glukoosisiirappia
90g vettä
5 g karrageenia kappa
3g omenahappoa
Aromipisarat
Mahdollinen väri mieltymyksen mukaan
Sekoita sokeri ja glukoosisiirappi kattilassa ja laita keskilämmölle. Sekoita vesi ja karrageeni kappa erikseen. Kun sokeri on 90 °C, lisää karrageeniseos kattilaan sekoittaen. Valmista aromitipat (me käytimme 20 violettia tippaa) ja omenahappo ja lisää, kun seos on 109°C. Lisää seos. Kaada muotteihin tai matolle. Seos jähmettyy hyvin nopeasti, joten sinun on oltava nopea. Tee mieluummin kaksi erää kuin kaksi, koska seos jähmettyy niin nopeasti.
Anna jähmettyä vähintään neljä tuntia, poista varovasti silikonimuoteista ja pyörittele sokeriseoksessa (ks. jäljempänä).
Vaniljakaramelli (popcornin maku)
270 g sokeria300 g kookoskermaa
210 g glukoosisiirappia
3g vaniljajauhetta
1g suolaa
50g rypsiöljyä
Halutessasi makupisaroita (me käytimme Popcorn-tippoja).
Suolahiutaleet
Karamellisoi sokeri pannulla. Lisää varovasti kookoskerma erissä. Kun sokeri alkaa sekoittua kerman kanssa, lisää loput ainekset. Kypsennä 125 °C:seen. Kaada muotteihin, ripottele päälle hiukan hiutalesuolaa ja anna jähmettyä vähintään neljä tuntia.
Pâte de fruit
500 g päärynäsosetta500 g sokeria
90 g glukoosisiirappia
14 g pektiiniä
5g omenahappoa
Jos teet oman päärynäsoseen, kuori ja kuori 800 g päärynöitä. Keitä 50 g sokeria ja vähennä noin 25 %. Soseuta tehosekoittimessa. Vähennä lisätty sokeri reseptin kokonaismäärästä.
Sekoita 250 g sokeria ja pektiini. Kuumenna päärynäsose 50 °C:een. Lisää sokeri-pectiiniseos jatkuvasti sekoittaen. Kun seos kiehuu, lisää loput sokerista erissä, jotta lämpötila ei laske liikaa. Kun kaikki sokeri on sekoitettu, lisätään glukoosisiirappi ja keitetään 106 °C:seen. Lisää nyt happo varovasti sekoittaen. Kaada se muottiin ja anna sen laskeutua. Kun se on jähmettynyt, leikkaa se halutessasi paloiksi ja pyörittele alla olevassa sokeriseoksessa. Jätä sokeriseokseen 24 tunniksi. Poista ja anna kuivua paperin päällä 24 tuntia. Käännä palat ympäri ja kuivaa toista puolta toiset 24 tuntia. Nyt ne ovat valmiita pakattaviksi ja varastoitaviksi!
Sokerissa pyöriteltävä sokeri
200 g raakasokeria10 g omenahappoa
Sekoita huolellisesti ja käytä sitten hyytelöpapujen ja Pâte de fruitsin pyörittämiseen.