Bordgrilli, konrogrilli, hibachigrilli - nimiä on monia. Sen jälkeen, kun ruotsalainen taco alkoi löytää tiensä koteihin 30 vuotta sitten, meillä ei ole ollut vuorovaikutteista tuontiruokailutapaa, joka haastaisi suosion näin vakavasti. Tämäntyyppisen grillauksen edut ovat monet. On esimerkiksi uskomattoman mukavaa, kun pöydän keskellä on koko illan ajan käynnissä oleva pieni grilli, jossa voi nopeasti ja helposti valmistaa ruokaa niin kauan kuin jotain syötävää on jäljellä. Paksujen seinien ansiosta lämpö on eristetty ja kaikki energia nousee suoraan ylöspäin ja antaa upean vaikutuksen. Lämmön on todella vaikea karata sivuille, joten voitte istua yhdessä kiireisen grillin äärellä ilman, että tarvitsette joko tuuletinta tai jääkylmää juomaa kädessäsi pärjätäksenne. Jos käytät myös sopivaa puuhiilityyppiä, joka on kompakti ja tukeva, sinulla on mahdollisuus saada lämpötila nousemaan kunnolla ja samalla pitää polttoaika tunnissa ja minimoida savu. Korkeiden lämpötilojen vuoksi grilli soveltuu parhaiten pienille ruokapaloille, valmiiksi valmistetulle ja paloitellulle lihalle, vihanneksille ja vastaaville, jotka voidaan nopeasti ja helposti pussittaa grillissä. Täydellinen täydennys sous vide -menetelmälle, jos sinulla on isompia lihapaloja, mutta haluat grillin makua. Jos pidät vain rintafileestä ja matalasta ja hitaasta, tämä ei ole oikea grillityyppi, tämä on pikemminkin grillivastine kuin grillipannu. Se on Paganini eikä Satie. Steeplechase eikä jäätanssi. Amy Schumer eikä Meryl Streep. Niagaran putoukset eikä Como-järvi. Aschberg eikä Nordegren ja Epstein. Cartoon Network eikä Skrotnisse. Luulen, että alat ymmärtää.
Kaikkakin hyvä hiili ei haise niin paljoa, ruoka voi silti haista. Jos lisäät marinoitua katkarapua, josta tippuu öljyä hiileen, se savuaa. Lisäksi kannattaa muistaa, että vaikka se ei näkyisikään, palamisprosessi syö happea ja synnyttää hiilimonoksidia. Siksi grillaa ulkona eikä ahtaissa tiloissa.
.