Colatura di Alici on Cetaran kulta, pieni Napolin ulkopuolella sijaitseva kylä. Herkullinen valmistus, joka on peräisin vuosisatoja vanhasta perinteestä. Keväällä Amalfin rannikolla Cetaran kalastusaluksilla pyydetyt sardellit käsitellään muutama tunti pyynnin jälkeen. Anjovis puhdistetaan ja asetetaan sitten kastanjatynnyriin, johon on sekoitettu merisuolaa. Maturiteetti vaihtelee 18 ja 30 kuukauden välillä.
Colatura di Alicin säilyvyysaika on 24 kuukautta pullotushetkestä. Anjoviskastiketta voidaan käyttää suolan korvaamiseen kaikkien pasta-, kasvis-, palkokasvi- tai kalaruokien rikastamiseksi. Maku on puhdas umami ja voi maustaa mitä tahansa ruokaa.
Ainesosat: Anjovis 80%, suola 20%
Ainesosat: Anjovis 80%, suola 20%