Bikarbonaatista (E500)
Tämä on korkealaatuinen luonnollinen bikarbonaatti, joka hapon kanssa kosketuksiin joutuessaan toimii hyvin esimerkiksi leivonnassa happamuudensäätöaineena. Bikarbonaatti voi korvata leivinjauheen, jos reseptissä on happamia ainesosia. Yksi osa bikarbonaattia vastaa kahta osaa leivinjauhetta. Bikarbonaatti on emäksinen ja sitä voidaan käyttää pH:n nostamiseen. Kannattaa muistaa, että jotkin muut molekyyliset ainesosat toimivat parhaiten tietyillä pH-alueilla.
On myös syytä huomauttaa, että Maillardin reaktio - monimutkainen kemiallinen prosessi, joka tapahtuu, kun ruoan pinta muuttuu kypsennyksen aikana kullanruskeaksi - tapahtuu nopeammin emäksisillä ainesosilla. Voit siis käyttää bikarbonaattia nopeuttamaan tätä prosessia. Tämä voi olla hyödyllistä, jos olet esimerkiksi päättänyt, että sinun pitää tehdä ranskalaista sipulikeittoa, mutta sinulla on siihen aikaa vain noin tunti. Toinen vinkki on lisätä bikarbonaattia keitinveteen, 3 grammaa litraa kohden, mikä myös nopeuttaa keittoaikaa ja säilyttää vihannesten klorofyllin - se yksinkertaisesti tekee vihanneksistasi vihreämpiä.
Bikarbonaatti on luultavasti kotiäidin vinkkien Graalin malja - käytä sitä kaikkeen aina viemärin tukkeutumisen poistamisesta ja vanhojen treenikenkien hajun poistamisesta hopeaesineiden kiillottamiseen ja palaneen ruoan puhdistamiseen hellalta.
Alumiinittomana ja ilman gluteenia. Sopii sekä vegaaniseen että kasvisruokaan. Kosher- ja Halal-ystävällinen.
Sisältö:
Soodahydroksidi, E500
Varastoi kuivassa, viileässä paikassa, suojattuna lämmöltä ja valolta. Älä nauti puhtaassa muodossa.