Gastrologikista kertovassa kirjassa pääsemme seuraamaan keittiömestarit Jacob Holmströmin ja Anton Bjuhrin gastronomista matkaa, joka on johtanut heidän ainutlaatuiseen ja kansainvälisesti arvostettuun ruokaansa.
Yli 300 sivua täynnä upeita ruoka-aiheisia valokuvia, tarinoita ja toimintatapoja.
Gastrologikin keittiössä keskitytään aina ainutlaatuisiin, paikallisesti hankittuihin raaka-aineisiin, jotka ovat peräisin vihannesten viljelijöiltä, kalastajilta, lintujen kasvattajilta ja muilta tuottajilta. Kun raaka-aineet vaihtuvat vuoden mittaan, vaihtuvat myös tekniikat ja tavat, joilla ne valmistetaan. Kevään kevyistä alkuaineksista, jotka eivät juurikaan tarvitse lämpöä päästäkseen oikeuksiinsa, syksyn ja talven kestävämpiin vihanneksiin, jotka vaativat paljon enemmän huolellisuutta. Vasta kun päivän raaka-aineet ovat keittiössä paikoillaan, päätetään, miten niitä käsitellään, kypsennetään ja esitellään päivän menun luomiseksi. Kirjassa esitellään vuoden aikana tarjottavat ruoat, niiden taustalla oleva filosofia sekä ruoanlaiton perusteet ja tekniikat. Avoimella mielellä ja kyvyllä nähdä raaka-aineiden ominaispiirteet ilman ennakkokäsityksiä ruokalajeista tulee täysin ainutlaatuisia, Gastrologik-tapaan.
Tekijät: Jacob Holmström, Anton Bjuhr
Kuva: Erik Olsson
Kieli: ruotsi