Kahvipavut
Kahvipavut, joista lähes kaikki nykypäivän kahvi saadaan, on peräisin Etiopiasta ja sen lähialueilta, ja sitä on viety sieltä Arabian niemimaan kautta muualle maailmaan. Etiopiassa on vielä nykyäänkin tuhansia lajikkeita, kun taas muualla maailmassa viljeltäviä kahvilajikkeita on vain tusina, jotka kaikki ovat peräisin näistä varhaisista vientikasveista. Kahvipapu itsessään on osa punaista kahvimarjaa, eikä sitä ole hyvä syödä raakana, vaikka se olisi mahdollista. Kun kahvipavut on poimittu, on olemassa erilaisia menetelmiä, joilla pavut jalostetaan kahviksi, jota käytämme kahvinkeittoon. Yleisin tapa on pestä pavut ja poistaa kaikki muu paitsi itse papu koneellisesti. Sen jälkeen niiden annetaan käydä 12 tunnista viikkoon. Tämäntyyppinen kahvi on yleensä hieman happamampaa ja hieman kirkkaamman makuista. Toinen tärkeä menetelmä on fermentoida pavut niin, että sekä kuori että hedelmäliha ovat vielä päällä. Se antaa pavuille erityisen maun, ja kahvi on yleensä makeampaa ja hieman täyteläisempää. Tarkista, onko kahvi märkäkäsiteltyä/pestyä vai raakakahvia. On olemassa myös muita menetelmiä, kuten hunajaprosessoitua kahvia ja pulped-natural-kahvia eli puolipestyä kahvia. Toinen tärkeä vaihe kahvin makuprofiilin määrittämisessä on sen paahtaminen. Paahtoprosessi kestää yleensä 9-12 minuuttia, ja lämpötilasta, ilmavirrasta ja monista muista muuttujista riippuen kahvista tulee vaaleasta tummaan paahdettua. Erilaiset kahvit paahdetaan eri tavoin riippuen niiden koosta, tiheydestä ja vesipitoisuudesta. Tällä hetkellä täältä ei löydy laajaa valikoimaa, mutta lisää on tulossa!
Näytä 8 / 8 tuotteet